محمد کرمی در گفت و گو با خبرنگار «رازق» قیمت انواع گوشت در بازار سنندج را اعلام و اظهار کرد: گوشت گاوی مرغوب و درجه یک در سنندج کیلویی 35 هزار تومان، گوشت درجه دو ماده گاو بین 25 هزار تومان تا 30 هزار تومان، گوشت گوسفندی سفارشی مثل ران 35 هزار تومان، گوشت مخلوط گوسفندی بدون چربی 32 هزار تومان، یک شقه با چربی زیر 30 هزار تومان و گوشت گوسفندی درجه دو حداکثر 25 هزار تومان است.
وی ادامه داد: کشتارگاه سنندج بصورت صنعتی فعال است و بدلیل تازه کار بودن ایرادات کلی دارد، که باید رفع شود.
رئیس اتحادیه قصابان سنندج گفت: هزینه کشتارگاه سنندج 3 برار کشتارگاه کرمانشاه و همدان است که این هزینه بر روی قیمت گوشت تاثیر گذاشته و باعث گرانی گوشت در سنندج شده است.
کرمی گفت: یکی از دلایل گرانی گوشت در سنندج، کشتار بین 40 تا 50 راس به صورت روزانه است که خیلی کمتر از حد میانگین متوسط است.
واردات 80 درصدی گوشت از عراق
رئیس اتحادیه قصابان سنندج تصریح کرد: سنندج حدود 80 درصد از گوشت مورد نیاز خود را از عراق، با واسطه و با هزینه زیاد و مسیر طولانی تهیه میکند که این موضوع نیز موجب گرانی گوشت در آن افزوده است.
کرمی اظهار کرد: ایران گوشت برزیلی وارد میکند و گاها تحت نظارت اداره دامپزشکی از مرزهای شرقی مانند افغانستان و پاکستان نیز واردات زنده (تازه) انجام میشود که با ماشین یخچالدار صورت میگیرد و گوشت مناسب و مرغوبی نیست.
وی تصریح کرد: سنندج دچار مشکلات زیادی است و خالی شدن روستاها از سکنه و کوچ کردن به شهرها، شرایط آب و هوایی، کوچ نشینی مردم که در حاشیه شهرها اسکان یافته اند، از جمله این مشکلات است.
واردات گوشت جایگزین صادرات شد
کرمی بیان کرد: در سالهای گذشته، دام از ایران به کشورهای همسایه صادر میشد، امّا؛ اکنون چون ارزش ریالی و پولی ما پایین آمده، شرایط تغییر کرده است و ما دام از کشورهای همسایه وارد میکنیم.
رئیس اتحادیه قصابان سنندج گفت: هرچقدر دام در نوار مرزی تولید میگردد به بیرون از مرزها برده میشود و در آنجا به فروش میرسد و همین امر باعث شده است تا ما با کمبود گوشت مواجه و مجبور به واردات باشیم که این موضوع نیز بر گرانی گوشت در سنندج افزوده است.
ورشکستگی دامداران و قصابان سنندجی
کرمی تصریح کرد: حمایت نکردن دولت و وام ندادن به دامداریها، باعث ورشکستی و مشکلات دامداران و قصابان شده است.
وی اظهار کرد: قبلاً که چرم و پوست صادر میشد، پولش به کشور برمیگشت و در نتیجه گوشت ارزانتر بود، امّا؛ اکنون چرم و پوست صادر نمیشود و این موضوع نیز باعث گرانی گوشت شده است.
رئیس اتحادیه قصابان سنندج در پایان خاطرنشان کرد: پوست گوسفند را در گذشته، 15 هزار تومان میخریدند، امّا؛ الان 40 هزار تومان است.
انتهای پیام/م