علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با خبرنگار «رازق» با اشاره قیمت گوشت گوسفندی، اظهار کرد: قیمت گوشت گوسفندی هر هفته در حال افزایش است و افزایش قیمت در هفته جاری با هزار تومان آغاز شد.
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: بازار روند بسیار بدی دارد، دام در میادین خیلی کم است و همین موضوع باعث افزایش هفتگی یا روزانه قیمت گوشت گوسفند شده است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: پیشبینی میکنیم افزایش قیمت همچنان ادامه داشته باشد، مگر اینکه دولت چارهای بیاندیشد.
ذبح بره ماده قتل نفس است
وی در ادامه این مطلب اظهار کرد: دلیل کمبود دام که منجر به افزایش بی رویه قیمت شده، صادرات دام است و از سویی دیگر، در سال جاری تعداد زیادی بره ماده را کشتار کردند و این از نظر ما قتل نفس است.
ملکی ادامه داد: وقتی بره ماده را ذبح میکنند، دیگر زایمانی صورت نمیگیرد و برهای نیست و این موضوع یکی از مواردی است که بسیار به صنعت دامداری و کشاوزی کشور ضربه زده است.
وی با بیان اینکه حدود سه تا چهار سال است که شرکتهای متفاوت بره ماده کشتار میکنند، گفت: ما بارها روی این مسئله تاکید کردهایم، ولی متاسفانه توجهی نمیشود و اگر اینچنین ادامه پیدا کند، پیامدهای بسیار بدی خواهد داشت.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اظهار کرد: از جمله دلایل دیگر افزایش قیمت گوشت گوسفند، نزدیک شدن به فصل سرما، قرار گرفتن در ایام محرم، بخصوص تاسوعا و عاشورا و اربعین حسینی که ذبح دام بیشتر می شود.
وی گفت: اکنون در فصل مدارس قرار داریم و خانوادهها غذاهای گرم و پروتئیندار برای بچهها تهیه میکنند و تمامی مواردی که گفته شد دست به دست هم دادهاند تا قیمت دائما در حال افزایش باشد.
دولت یا صادرات را کم کند یا واردات شود
ملکی اظهار کرد: پیشنهاد ما برای کاهش قیمت گوشت گوسفند این است که یا باید صادرات را کم کنند یا واردات انجام شود.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی خاطرنشان کرد: شقه بدون دنبه را بین 31 تا 32 هزار و 500 تومان مغازهدار میخرد و با 12 درصد سود به مبلغ 35 تا 36 هزار تومان به مشتری عرضه میکند.
انتهای پیام/م