امروز
twitter facebook telegram google plus instagram
گروه خبري : ویژه اصناف
تاريخ انتشار : 1395/08/03 - 16:21
كد :217955
رایزنی وزارت بهداشت با صنف شیرینی پزان برای کاهش مصرف شکر
مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت از رایزنی باوزارت بهداشت از رایزنی برای کاهش مصرف شکر خبر داد.

به گزارش سایت خبری رازق؛

زهرا عبداللهی صبح امروز در حاشیه نشست سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت سوء تغذیه در کشور، گفت: سوء تغذیه در کشور به دو دسته کمبود ریز مغذی‌ها و بیش‌خواری است که در حوزه سوء تغذیه کودکان در دو دهه گذشته شاهد بروز 20 درصدی کوتاه قدی و همچنین کم وزنی 16.6 درصد کودکان بوده‌ایم که البته با اقدامات انجام شده در دو سه سال اخیر شاهد هستیم که آمارها بهبود یافته است.

وی با اشاره به برنامه غنی‌سازی آرد وزارت بهداشت، گفت: در سال 90 به دلیل بالا بودن هزینه‌های غنی‌سازی این برنامه متوقف شد؛ اما از سال 92 به بعد که این طرح مجددا آغاز شد و بیش از 85 درصد کارخانه‌های آرد، غنی‌سازی را انجام می‌دهند.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به ارائه مکمل ویتامین D‌، تصریح کرد: تمام دانش آموزان دبیرستانی و سالمندان تحت پوشش شبکه درمانی ویتامین  D‌ دریافت می‌کنند. همچنین مطالعات و آزمایشات برای غنی سازی آرد با ویتامین D‌ در حال انجام است به گونه‌ای که در صورت مثبت بودن این مطالعات علاوه بر غنی‌سازی آرد به آهن و اسید فولیک، ویتامین D‌ نیز وارد برنامه غنی‌سازی آرد می‌شود.

عبداللهی با بیان اینکه در سال گذشته با حمایت تولیدکنندگان شیر، شیر غنی شده با ویتامین D‌ به دانش آموزان 15 استان در قالب برنامه شیر مدرسه ارائه شد، گفت: امسال همه استان‌ها شیر غنی شده با ویتامین D‌ به دانش آموزان خود می‌دهند.

وی با اشاره به مشکل اضافه وزن و چاقی در کشورمان، گفت: نیمی از جمعیت 15 تا 65 ساله ایران دچار اضافه وزن هستند که این موضوع در زنان بیشتر دیده شده و متاسفانه در گروه 55 تا 65 ساله ایرانیان نیز میزان چاقی به 60 الی 70 درصد رسیده است که این اضافه وزن و چاقی به دلیل الگوی نامناسب غذایی است.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه بر اساس آمارهای جهانی هر نفر در روز باید 40 گرم شکر دریافت کند، گفت: هر ایرانی روزانه 66 گرم قند و شکر مصرف می‌کند و بر اساس مطالعات جهانی در سبد مطلوب غذایی روغن باید روزانه 35 گرم مصرف شود اما ایرانی‌ها روزانه 46 گرم چربی مصرف می‌کنند.

عبداللهی با بیان اینکه بر اساس آخرین مطالعات هر ایرانی روزانه 10.8 گرم نمک مصرف می‌کند، گفت: البته این رقم بهبود پیدا کرده، اما مهمترین قدمی که می‌توانیم در راستای کاهش دریافت نمک توسط ایرانیان برداریم کاهش میزان نمک در نان است؛ چرا که هر ایرانی روزانه 6 الی7 گرم از نان مصرفی‌اش را دریافت می‌کند و این در حالی است که باید کل مصرف نمک یک فرد در روز کمتر از 5 گرم باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت کشور شاهد کاهش میزان نمک در نان به یک درصد خواهیم بود، گفت:‌با اجرای این طرح، میزان نمک دریافتی هر ایرانی سه گرم در روز کاهش می‌یابد.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به رایزنی وزارت بهداشت با صنف شیرینی پزان، گفت: باید 10 درصد قند نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یابد و در حال حاضر نیز با صنف شیرینی‌پزان در حال رایزنی هستیم تا میزان شکر مصرفی در این صنف کاهش یابد هر چند معتقدیم که باید سیاست‌ها در واردات شکر تغییر کند و ضمن افزایش تعرفه‌ها یارانه نیز حذف شود چرا که شکر برای مردم بسیار ضرر دارد.

عبداللهی با رد برخی شائبات مبنی بر اینکه آردهای وارداتی، آرد ذرت سبوسدار شده هستند، گفت: این مساله به طور جدی تکذیب می‌شود چرا که تاکنون مستندی در این خصوص که آرد ذرت سبوس‌دار شده به عنوان آرد گندم در نانوایی‌ها استفاده می‌شود نداشتیم و پیشنهاد می‌شود رسانه‌ها نیز از رسانه‌ای کردن هر موضوع کذبی خودداری کنند.

وی با بیان اینکه استاندارد آرد و نان توسط شورای عالی سلامت در حال بازنگری است، تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که به شدت به دنبال آن هستیم و درخواست‌های مکرری از وزارت صنعت و معدن داشتیم این است که استاندارد میزان سبوس‌گیری از آرد مورد بازنگری قرار گیرد؛ چرا که در حال حاضر میزان سبوس‌گیری از آرد حتی به رقم 21 درصد نیز رسیده که این بسیار بالاست و با توجه به وضعیت سلامت مردم باید میزان سبوس‌گیری کاهش یابد.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت در پایان گفت: میزان سبوسگیری در نان سنگگ 7 درصد و در سایر نان‌ها 12 الی 15 درصد بود اما بنا به دلایلی که برای وزارت بهداشت نیز مشخص نیست میزان سبوس‌گیری به 18 تا 21 درصد نیز رسید که در حال حاضر کارگروه فنی تشکیل و در حال رایزنی و اصلاح این موضوع هستیم.

انتهای پیام

نظرات كاربران :
نام :
ايميل :
متن نظر : *
 
متن بالا را وارد نماييد*
 
گزارش
روحانی
سکوت روزنامه دولت درباره تعطیلی، تشدید رکود و افزایبش نرخ بیکاری دو سال بعد از برجام!
22 دو راه پولدار شدن
اگر می‌خواهید پولدار شوید این توصیه‌ها را جدی بگیرید
پیشخوان روزنامه
c5a1ade9f2fd4a60b30233d28b96175c.jpg
آخرین اخبار
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات شماره1 تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
معرفی بازارچه رازق
سايت اقتصادي و بازار رازق براي حمايت از كالاي ايراني و همچنين توليدات داخلي بازارچه اينترنتي رازق را طراحي كرد تا همه توليد كننده ها بتوانند بدون واسطه محصولات خود را عرضه كنند.
در بازارچه رازق تمامي صنف ها تعريف شده است و توليد كننده ها با ثبت نام در سايت و پر كردن مشخصات در صنف مورد نظر و همچنين بر روي نقشه ايران تعريف خواهند شد.
بازارچه اینترنتی رازق به عنوان اولین حامی تولیدات داخلی کشور قصد دارد بطور شبانه روز اطلاعات مورد نظر را تکمیل و همچنین نسبت به اضافه کردن دیگر صنف ها اقدام نماید.
شركت ها و توليد كنندگان برتر هم مي توانند در بهترين فضاي ممكن تبليغات خود را ارائه كنند كه قطعا بخاطر وجود همه بازاري ها و توليد كنندگان داخلي بهترين نتيجه را خواهند گرفت.